Villa in Engelse cottagestijl

Beschrijving

Ruime villa in Engelse cottagestijl met omhaagde tuin, daterend uit begin 20ste eeuw. Baksteenbouw op hoge breukstenen plint voor het souterrain. Twee bouwlagen en overkragend mank zadeldak (mechanische pannen). Asymmetrische opbouw met torenvormige rechtertraveeën met kleine bekronende belvedère onder Oosters aandoend tentdakje. Centrale travee met overkragende erker met imitatievakwerk in de topgevel. Linker zijgevel met gebogen erker op de verhoogde begane grond en gelijkaardige topgevel boven de verdieping.

Auteurs: Bogaert, Chris