• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Aanvankelijk dubbelhuis van vijf traveeën met één bouwlaag en zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel met de straat), daterend van 1885. Heden opgesplitst in twee woningen waarbij de oorspronkelijke vensters en gevelaflijning bij nummer 53 verloren gingen. Bepleisterde en geschilderde voorgevel met getoogde vensters met persiennes en lekdrempels, verbouwd tot rechthoekige vensters bij nummer 53. Penanten en borstwering versierd met spiegels met uitgeholde hoeken waarin schijfmotieven passen. Aflijnende geprofileerde daklijst, bij nummer 53 vervangen door een houten kroonlijst. Zichtbare gecementeerde rechter zijgevel met toegevoegde deur.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXIV (Zwijnaarde), 1885/59.

Auteurs: Bogaert, Chris