• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Kastelensite

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Ver achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen toegankelijk via een aardeweg en ijzeren hek tussen vierkante gemetselde hekpijlers.

Ten noorden, woonhuis van zes traveeën met één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), met klokkentorentje, in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde gewitte gevel op gepikte plint. Aflijnende beschilderde geprofileerde band onder de hanggoot. Rechthoekige vensters met beschilderde rechtstanden, arduinen lekdrempels en behouden duimen. Linker hoger geplaatst getralied venstertje van de opkamer, houten kelderluik.

Ten westen, ruime dwarsschuur en stallen met gewitte gevels onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat). Rechthoekige muuropeningen.

Ten noorden, rechts achter het woonhuis, recentere stallen onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), met aflijnende overhoekse muizentand; rechthoekige openingen.

Auteurs: Bogaert, Chris