Hoeve en afspanning Ouwe Klosse

Beschrijving

Voormalige hoeve en afspanning, voorheen op de gevel gedateerd 1789. Hoekgebouw op L-vormige plattegrond. Voorgevel van heden zes traveeën met één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), met zijpuntgevels met muurvlechtingen en vernieuwd tuitvormig dakvenstertje boven de deur. Gewitte gevel op geschilderde plint. Rechthoekige vensters (vernieuwde ramen) met kleurig geschilderde luiken en arduinen lekdrempels. Rechthoekige deur in vlakke bakstenen omlijsting op neuten in de derde travee. Rechts afgekante hoek, zichtbare zijpuntgevel en L-vormige vleugel onder haaks zadeldak (Vlaamse pannen), met rechter zijaandak met muurvlechtingen. Rechthoekig, hoog geplaatst venster van opkamer. Lagere, voormalige stallen met haast blinde gevel in de Krekelstraat. Erfgevel met rechthoekige vensters en voorheen met dakvenster in tuitgevelvorm. Recente bijgebouwen.

Auteurs: Bogaert, Chris