Postkantoor

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Postkantoor

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Postkantoor

Beschrijving

Postgebouw. Alleenstaand gebouw in art-nouveaugetinte stijl van circa 1900. Vrij symmetrisch opgebouwde, gele bakstenen voorgevel met decoratieve verwerking van witte baksteen. Zes traveeën brede gevel met twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen, nok evenwijdig aan de straat). Gemarkeerde middenpartij met breed winkelraam en deur onder ijzeren I-balk op de begane grond en centraal risaliet met bekronend driekwartcirkelvormig dakvenster op de bovenverdieping; getoogde vensters in de zijtravee. Dakvenster en topstukken met smeedijzeren bekroning. Zijrisalieten van respectievelijk één en twee traveeën met rondboogvensters en deur in het rechter risaliet. Aflijnende kroon- en tandlijst op klossen.

Auteurs: Bogaert, Chris

Aanvullende informatie

Enkel het rechtse zijrisaliet van twee traveeën (nummer 16) van het voormalige postgebouw is bewaard. De vier linkertraveeën met de gemarkeerde middenpartij (nummer 18) werden vervangen door een recentere bouw.