Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met de Serafien Van Cauwenbergelaan, gelegen in een wijkje met bebouwing uit de eerste helft van de 20ste eeuw ten oosten van de kerk. Bakstenen huis van twee bouwlagen onder pannendak, volgens kadastergegevens daterend van 1939. Sobere vormgeving met decoratief uitgewerkte deur en opvallende glasramen in de benedenvensters: overluifelde rondboogdeur met maraboes in de zijlichten en uiltje in het bovenlicht; glasraam met marine in de afgekante hoektravee en waterinsecten in de zijgevel.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXX (Wondelgem), 1939/4.

Auteurs: Lanclus, Kathleen