Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen geschikt rondom een met gras begroeid en beboomd erf en toegankelijk via een ijzeren hek.

Ten noorden, woonhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), met zijaandaken en muurvlechtingen, daterend uit eind 18de eeuw. Witgekalkte erfgevel op gepikte plint. Kleine rechthoekige beluikte vensters, licht getoogde deur. Aflijnende geprofileerde daklijst. Rechts aanleunende stallingen onder lager zadeldak, links aangebouwde varkensstallen onder lessenaarsdak.

Ten westen, ruime dwarsschuur met aanbouwsels onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), met rechter zijaandak, eveneens opklimmend tot de 18de eeuw. Hoge rechthoekige doorrit onder verhoogd dakschild.

Auteurs: Bogaert, Chris