Villa des Lilas

Beschrijving

Achterin gelegen voormalig bloemistenhuis in neotraditionele baksteenarchitectuur, van circa 1900. Omringende tuin afgesloten door een laag bakstenen muurtje en fraai ijzeren hek tussen vernieuwde hekpijlers. Gebouw met twee bouwlagen onder schilddak (leien) met rechts uitspringend zijrisaliet met bekronende topgevel en linker hoektorentje onder leien tentdak. Rechthoekige vensters (kruiskozijn in het hoektorentje) onder strek van lichte baksteen. Borstweringen verlevendigd door decoratieve baksteenbanden en sierankers.

Rechts van het huis, tot garage aangepaste voormalige stallen van een vroegere hoeve.

Voormalige aanhorigheden en hovenierswoning achteraan in het park (heden Pastorijdreef nummer 1).