Hoevegebouwen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met ruim omhaagd en beboomd erf. Ten westen, woonhuis, haaks op de straat, met vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen) met rechter zijpuntgevel met muurvlechtingen op geprofileerd schouderstuk, daterend uit de 18de eeuw. Links recenter blind gedeelte met stallingen onder mank zadeldak. Gewitte verankerde gevels op gecementeerde plint. Rechthoekige deur en beluikte vensters.

Ten noorden, recentere dwarsschuur en stallen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat).

Op het erf voor het huis, waterpomp en ten oosten, het bakhuisje met voor- en achteraandak met muurvlechtingen, vermoedelijk ook opklimmend tot 18de eeuw.

Auteurs: Bogaert, Chris

Anno 2021 is enkel de schuur nog bewaard en is het terrein opgedeeld in twee percelen.