Hoekhuis ontworpen door J. Rooms

Beschrijving

Hoekhuis met eclectische inslag, drie bouwlagen met heden plat dak, volgens archiefstukken van 1906 en naar ontwerp van architect J. Rooms. Volgens oude prentbriefkaart vroeger zogenaamd "In de lelie". Oorspronkelijk met drie getrapte rondboogvormige dakvensters en pannen zadeldaken. Donkere bakstenen lijstgevel met lichter gekleurde horizontale banden. Afgeschuinde hoektravee met brede korfboogdeur en doorlopende polygonale erker op waaiervormig kraagstuk; boven de daklijst uitstekende gekanteelde aflijning vervangt de oorspronkelijke derde torengeleding. Ruim rondboogvormig winkelraam aan weerszijden van de hoekafschuining. Rechterdeurtravee met overkragende bovenverdieping eindigend op getrapte top.

Linkerzijgevel van drie traveeën voorzien van spaarvelden. Rechteraanbouwsel van twee traveeën met dakvensters onder overstekende zadeldakkappen met houten windborden.

• Dienst Stedenbouw en Stadsarcheologie, Plans architect J. Rooms.

Auteurs: Verbeeck, Mieke