Burgerhuis Werk en Kunst

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Werk en Kunst

Beschrijving

Onderkelderd eclectisch rijhuis van één travee en twee bouwlagen, onder pseudo-mansardedak met twee vernieuwde dakkapellen, volgens gevelopschriften "Huis Werk en Kunst", en volgens plint van 1900 en naar ontwerp van architect J.G. Semey. Bakstenen lijstgevel met verwerking van deels gewitte natuursteen voor lijsten, dorpels, banden en boogstenen. Rondboogvenster van verhoogde begane grond en dito bovenlicht van deur onder gebroken gebogen druiplijst met omkrullende uiteinden. Drielicht als bovenvenster.

Auteurs: Verbeeck, Mieke