Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Voormalige boerderij, heden postgebouw. In verhouding tot het boerenhuis vrij monumentale inrijpoort aan de straat: rechthoekige bakstenen poort op arduinen plint onder geknikt schilddak (pannen). Brede korfboogvormige doorrit tussen geblokte pilasters en afgelijnd door arduinen architraaf).

L-vormige bakstenen hoeve met neotraditionele inslag, gedateerd 1885 door middel van muurankers op de rechter zijtrapgevel. Lijstgevel van zeven traveeën met sierankers, min of meer evenwijdig met de straat, onder gebogen zadeldak (mechanische pannen), met drie klimmende dakkapellen aan de achterzijde. Overstekend dekschild met uitgesneden houten dakrand. Enkel de gedateerde rechter zijtrapgevel (4 treden + topstuk) vertoont enige bijzondere afwerking. Getraliede en beluikte rechthoekige vensters met gewitte verdiepte rondboogvelden onder driehoekig spaarveld met rondboogvormig tweelicht in dito nis.

Auteurs: Verbeeck, Mieke