Burgerhuizen ontworpen door J. Rooms

Beschrijving

Huizenrij met neotraditionele inslag volgens archiefstukken van 1903 en naar ontwerp van architect J. Rooms. Vijf smalle enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Levendige rode en gele bakstenen lijstgevel door de combinatie van beide kleuren in horizontale banden, in booglijsten en tot zigzagbanden in de boogvelden; decoratieve muurankers en toepassing van verdiepte, al dan niet verspringende muurvelden en boogvelden. Nummer 129 met bredere en licht uitspringende poorttravee, arduinen plint, lekdrempels en deurlateien. Vensters met ijzeren I-balken met rozetten. Onderbroken daklijst bestaande uit verschillende baksteenfriezen, drie getrapte dakvensters en twee puntvormige met houten afwerking.

• Dienst Stedenbouw en Stadsarcheologie, Plans architect J. Rooms.

Auteurs: Verbeeck, Mieke