Twee burgerhuizen ontworpen door J. Rooms

Beschrijving

Breed- en diephuis van drie bouwlagen en respectievelijk twee en één traveeën onder leien zadeldaken, volgens archiefstukken van 1909 en naar ontwerp van architect J. Rooms. Breedhuis met eclectisch getinte lijstgevel voorzien van sierankers en parement van oranjekleurige machinesteen. Bovenverdieping lichtjes overkragend op rondboogarcade. Natuurstenen lateien, deur- en vensterimposten met afgeschuind profiel. Ontlastingsbogen met diamantkopjes. Centraal getrapt dakvenster. Puntgevel van diephuis met parement van licht gekleurde machinesteen. Overkragende zolderverdieping in vakwerkbouw met houten schoren en top. Gevelbrede muuropening van de begane grond met behouden latei en imposten; boogveld met tweekleurige vulling in vlechtwerkverband. Oorspronkelijk houtwerk vervangen door garagepoort; beide bovenvensters in een zelfde spaarveld en met driezijdig uitspringend houtwerk.

• Dienst Stedenbouw en Stadsarcheologie, Plans architect J. Rooms.

Auteurs: Verbeeck, Mieke