Drie burgerhuizen ontworpen door J. Rooms

Beschrijving

Drie bakstenen rijhuizen van ieder twee traveeën en twee bouwlagen met eclectische inslag, daterend uit begin 20ste eeuw en volgens oude prentbriefkaarten naar ontwerp van architect J. Rooms. Een ensemble vormend met de huizen Bloemistenstraat nummer 40-42 en 44 van dezelfde architect. Toepassing van gelijkaardige muurankers en boogveldvulling met tweekleurige baksteen in vlechtwerkverband.

Nummer 79. Breedhuizen met gekoppelde deurtravee gemarkeerd door een getrapt dakvenster, gemetste rechthoekige erker op geprofileerde kraagstenen en respectievelijk balkon en torengeleding met verdwenen spits. Nummer 79 rechts, met gewijzigde bovenverdieping.

Nummer 81-83. Diephuis met pannen zadeldak en trapgevel voorzien van hoekpinakels. Smeedijzeren bekroning op het polygonaal topstuk. Rechthoekige boven- en zoldervensters per travee ingeschreven in rondboogvormig spaarveld.

Auteurs: Verbeeck, Mieke