Steegbeluik Braeckmancité

Beschrijving

Zogenaamd Braeckmancité, van circa 1875; tweezijdig bebouwd recht steegbeluik met aan beide zijden een toegang op straatbreedte; middenberm heden ingenomen door grasperken.

Nummer 64-84. Vrij ongeschonden rechterwand, namelijk verankerde donkerrode bakstenen lijstgevel van twee bouwlagen bestaande uit een aaneenschakeling van dubbelhuizen van drie traveeën, met zadeldak (Vlaamse pannen). Getoogde muuropeningen, sommige met behouden houtwerk voor de vensters, arduinen lekdrempels. Bovenverdieping horizontaal gemarkeerd door doorlopende arduinen cordon. Blinde bovenvensters in de deurtravee. Aflijnende houten kroonlijst.

Nummer 86-100. Huizenrij waarvan het oorspronkelijk karakter deels verloren ging door de gewijzigde muuropeningen en nieuwe gevelbekledingen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke