Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Voormalige schuur van de zogenaamde "Grote Maltahoeve"; volgens de eigenaar bij de splitsing van genoemde hoeve eind 19de eeuw verbouwd tot langgestrekte hoeve.

Verankerde baksteenbouw met lijstgevel van negen traveeën en anderhalve + één bouwlaag onder deels geknikt zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Getoogde muuropeningen; rechthoekige blinde bovenvensters. Verwerking van gesinterde baksteen voor muurbanden. Getande baksteenfries .

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Duffel, schetsen 1893/17.

Aanvullende informatie

De splitsing van de Grote Maltahoeve in twee hoevebedrijven gebeurde in 1892 en werd in 1893 geregistreerd in het kadaster. Toen werd de voormalige schuur omgevormd tot langgestrekte hoeve, bestaande uit een boerenhuis en aansluitende stallen.

• Informatie verkregen tijdens het openbaar onderzoek over de vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen, 2018.