• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve bestaande uit een woning met aanbouwsels en een grote aangepaste schuur, beide aan weerszijden van het erf ingeplant respectievelijk ten noorden en ten zuiden, nok loodrecht op straat. Naar verluidt opgetrokken op het erf van een oudere gesloopte hoeve waarvan afbraakmateriaal (onder meerde balken) deels hergebruikt werd. Lage, vierkante arduinen hekpijlers met afgeronde kop voorzien van jaartal 1863. Zelfde datering naar verluidt vroeger aangebracht in verdwenen gootsteen. Ruim dubbelhuis van één bouwlaag en zeven traveeën met zadeldak (zwarte Vlaamse pannen), volgens kadastergegevens van 1871 opgetrokken op de plaats van een oudere woning. Verankerde baksteenbouw met getoogde muuropeningen onder geprofileerde daklijst. Vensters met tweekleurige luiken en arduinen lekdrempel.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XVII (Oostakker), 1871/9.

Auteurs: Verbeeck, Mieke