• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Kleine hoeve bestaande uit een woning en een schuur respectievelijk ten noorden en ten zuiden van het voorerf (loodrecht op de straat), met recentere bijgebouwen zonder noemenswaardigheden ten oosten. Boerenwoning van één bouwlaag en vier traveeën, van het dubbelhuistype, onder zadeldak (zwarte Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw. Bewaard rechter zijaandak met muurvlechtingen, linker zijpuntgevel vernieuwd. Verankerde en gewitte erfgevel (ten zuiden) met grijsgeschilderde plint. Rechthoekige vensters met groen- en witgeschilderde luiken. Twee vergrote rechter vensters met 19de-eeuws houtwerk, luiken en lekdrempels; kleiner linker venster met deels getralied houten kruiskozijn. Licht getoogde deur in grijsgeschilderde omlijsting op neuten en houten tussendorpel. Aflijnende geprofileerde daklijst en hanggoot. Deels heropgebouwde gewitte dwarsschuur (zie bouwnaad in zijgevel) met roodgeverfd houtwerk.

Auteurs: Verbeeck, Mieke