Twee boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Voormalige hoeve, heden twee boerenarbeidershuisjes van respectievelijk vier en twee traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), uit vierde kwart 18de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen gevel op gepikte plint. Rechthoekige vensters op dorpels met tegels en duimen; voor nummer 63 met bruingeschilderde luiken. Nummer 63 tevens met getoogde deur ingeschreven in bruingeschilderde bakstenen omlijsting met oren en op de hoeken gekorniste druiplijst met sleutel. Rechts aangebouwde stal en twee linkertraveeën van nummer 61 vermoedelijk later toegevoegd.

Auteurs: Verbeeck, Mieke