• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen voormalige hoeve, heden opgesplitst in twee woningen van één bouwlaag en ieder vier traveeën, met zadeldak (Vlaamse pannen). Oorspronkelijk kern uit laatste kwart 18de eeuw, dak verhoogd en over de volledige lengte aan de achterzijde verbreed (zie sporen van muurvlechtingen en lagere geveltop in de linker zijpuntgevel). Gewitte en verankerde bakstenen gevel op gepikte plint, afgelijnd door beschilderde en geprofileerde daklijst, met hanggoot voor nummer 6. Aangepaste rechthoekige vensters, opkamer rechts. Nummer 4 met getoogde deur in vlakke bakstenen omlijsting met kleine sleutel en recht druiplijstje. Nummer 6 met korfboogdeur.

Auteurs: Verbeeck, Mieke