Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve, in kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde baksteenbouw bestaande uit een gekalkt woonstalgedeelte van vijf traveeën en links aansluitende, doch uitspringende langsschuur van drie traveeën, beide één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); paardenstal en moestuin ten oosten. De uiterst rechtse travee van de woning is een latere uitbreiding, zie bouwnaad.

Overwegend rechthoekige muuropeningen onder houten latei; beluikte en betraliede vensters in woning. Achtergevel gemarkeerd door betralied opkamervenster in de tweede travee, twee eenvoudige rondboogdeurtjes en een klimmend dakvenster. Schuur naderhand verbreed, zie bouwnaden in de zijgevels. Tegen de schuur (noord- en oostzijde) aangebouwd varkenshok en wagenhuis. Aangepaste paardenstal ten oosten (nok loodrecht op de straat).