Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Dwars op de straat ingeplante hoeve van het langgestrekte type. Toegang tot de voortuin en het erf via een fraai, geschilderd ijzeren hek in de haag aan de straatkant. Bakstenen dubbelhuis met drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gedateerd 1841 door middel van muurankers op de linker zijgeveltop aan de straatzijde. Verankerde en gewitte erfgevel op gepikte plint. Vlakke bepleisterde omlijstingen rond de rechthoekige deur en vensters, laatst genoemde met behouden houtwerk, luiken en geschilderde lekdrempels. In achtergevel, venster van opkamer. Links klein aanbouwsel onder lessenaarsdakje met rechthoekige deur.

Lagere stal en schuur rechts onder pannendak met eveneens gewitte erfgevel, achter mestvaalt.

Auteurs: Verbeeck, Mieke