Villa Maria

Beschrijving

Villa gelegen midden in een fraai en uitgestrekt park, volgens gevelsteen (achtergevel) zogenaamd Villa Maria en naar verluidt opgetrokken in 1900. Mogelijk naar ontwerp van architect J. Rooms. Onderkelderde natuur- en bakstenen constructie van twee bouwlagen onder snijdende wolfsdaken, met een torenachtige uitbouw onder spits leiendak en voorts verscheidene erkerachtige uitbouwen. Duidelijke art-nouveau-inslag in het houtwerk van de portiek, in het ijzerwerk (tralies, leuningen en sierankers) en in de gevelsteen met opschrift; ook in het houten tuinhek onder ezelsrug (leien) achter brugje over de walgracht aan de Gentstraat.

Auteurs: Verbeeck, Mieke