Herenhuis met brouwerijgebouwen

Beschrijving

Herenhuis met voormalige brouwerijgebouwen in een grote, aangelegde tuin met ijzeren hek op de Brugsesteenweg.

Onderkelderd breedhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen); oude kern, doch huidig uitzicht daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Beraapte lijstgevel met dubbelhuisopstand, afgelijnd door hoekblokken. Rechthoekige vensters met houten rolluikkasten gevat in witgeschilderde geriemde omlijsting. Bepleisterde achtergevel.

Links aanleunende gebouwen van de voormalige brouwerij Van Hoorebeke, circa 1883 Van Wassenhove, later (1905) Van Bambeke, stopgezet na de Eerste Wereldoorlog. Beschilderd, verankerd bakstenen gebouw met zadeldak. Op begane grond rechthoekige muuropeningen, erboven rondboogvensters.

Andere voormalige dienstgebouwen (stallen), heden ingericht als woonhuis (nummer 24).

Auteurs: Lanclus, Kathleen