Neoclassicistisch hoekhuis

Beschrijving

Onderkelderd hoekhuis van het enkelhuistype met drie traveeën en twee bouwlagen, onder tentdak (Vlaamse pannen), uit eind 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde neoclassicistische lijstgevel met afgeschuinde hoek voorzien van ezelsoor. Hoge geschilderde plint met getralied keldervenster. Verhoogde begane grond met horizontale banden. Omlijste rechthoekige vensters, op bovenverdieping verrijkt met stucsluitsteen onder rechte kroonlijst op smalle pseudo-pilastertjes. Linker deurvenster met driehoekig fronton en balkon op rolwerkconsoles met vernieuwde ijzeren leuning, boven omlijste rondboogpoort. Breed hoofdgestel met spiegels en casementen, kroonlijst met tandlijst. Blinde rechter zijgevel van twee traveeën.

Auteurs: Verbeeck, Mieke