Ensemble burgerhuizen, gedateerd 1886

Beschrijving

Een bak- en natuurstenen huizengroep van drie bouwlagen onder zadeldak (leien); eclectische inslag en jaartal 1886 op gevelsteen. Enkelhuizen van één travee, linker hoekhuis van drie traveeën met afgeschuinde hoek- en deurtravee. Lijstgevel horizontaal geritmeerd door natuurstenen cordons en gewitte platte banden. Nummer 5 vormt licht uitspringend hoekrisaliet met trapgevel voorzien van ijzeren bekroning, rechter venstertravee van Langestraat nummer 73 gelijkaardig uitgewerkt. Begane gronden van nummer 1 en 3 begrensd door pilasters met versierd kapiteel en onder schilddakvormig afdak (leien) op houten consoles met dropmotief. Tweelichten op bovenverdieping met natuurstenen deelzuil. Bovenste vensters onder de houten kroonlijst op consoles.

Auteurs: Verbeeck, Mieke