Verenigingsgebouw katholieke werkmanskring

Beschrijving

Voormalige katholieke werkmanskring, heden parochiale turnclub Ledeberg. Lang, rechthoekig gebouw van twee verdiepingen en twaalf traveeën, onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, pannen), naar verluidt daterend van 1875. Bakstenen lijstgevel met hoge gecementeerde plint met schijnvoegen. Verticaal geritmeerd door pseudo-steunberen met versnijding en twee rijen sierankers. Getoogde tweelichten ingeschreven in dito spaarveld. Lage steekboogdeur als toegang in de derde travee, onder gevelsteen met opschrift "Katholieke Werkmanskring" en kleine spitsboognis met ingeschreven driepas en Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind op sokkel. Gevelaflijning door middel van dubbele rechte muizentand met houten goot.

Auteurs: Verbeeck, Mieke