Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Imposant neoclassicistisch herenhuis van het enkelhuistype met vier traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak, uit vierde kwart 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met arduinen parement voor kelderverdieping en voor licht verhoogde begane grond uitgevoerd in imitatiebossage en met lekdrempelconsoles. Rechts bredere en licht uitspringende poorttravee gemarkeerd door zwaar arduinen balkon voor deurvenster met stucornamentatie onder gebogen fronton; driehoekig fronton boven het hoofdgestel. Omlijste rechthoekige bovenvensters met lekdrempelversiering, onder kroonlijsten op consoles voor de bel-etage. Rondboogpoort met grote sluitsteen. Rijk uitgewerkt hoofdgestel met uitspringende kroonlijst voorzien van tandlijst en klossen, boven deels verdwenen modillons.

Auteurs: Verbeeck, Mieke