Pastorie en directeurswoning Sint-Jozefsinstituut

Beschrijving

Woning van de onderpastoor en van de geestelijke directeur van het tegenoverliggende Sint-Jozefsinstituut. Twee gelijkaardige gekoppelde enkelhuizen van drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel met de straat, pannen), volgens kadastergegevens van 1907. Bakstenen lijstgevel met getoogde muuropeningen. Bovenverdieping tussen brede lisenen. Centrale driehoekige erker op ijzeren console en met leien schilddak tussen zijvensters. Bovenste verdieping met vijf gekoppelde vensters. Gekleurde sgraffitopanelen met symbolische voorstelling van de vier evangelisten tussen bloemmotieven. Deuren met gekoppelde en smalle zijlichten.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXII (Gentbrugge), 1907/33.

Auteurs: Verbeeck, Mieke