• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve gebouwd in L-vorm waarvan de voorgevel aansluit bij de achtergevel van een arbeiderswoning.

Oorspronkelijk boerenhuis van vier traveeën ondergebracht in lange vleugel (aanvankelijk met stallingen) van elf traveeën, onder zadeldak (vernieuwde pannen, nok loodrecht op de straat). Verankerd en gewit bakstenen gebouw met gepikte plint. Erfgevel (zuiden) uitziend op boomgaard. Volgens kadastergegevens daterend van 1843. Getoogde muuropeningen met vernieuwd houtwerk en dorpels met tegels. Aflijnende baksteenfries onderbroken door twee puntvormige dakkapellen, een boven tot venster gewijzigde deuropening, de tweede boven de stalpoort.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXI (Gentbrugge), 1843/1.

Auteurs: Verbeeck, Mieke