Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa in beboomde en met haag afgesloten tuin. Tweegezinswoning van twee bouwlagen met twee uitgewerkte gevels (voor- en rechter zijgevel), onder schilddak (Vlaamse pannen, nok parallel met de straat) met driehoekige en klimmende dakkapel, uit eerste kwart 20ste eeuw. Verankerde bakstenen lijstgevels met kleurrijke verwerking van groen en geel geglazuurde baksteen in omlopende horizontale banden en voor markerende booglijsten. Links een enkelhuis van twee traveeën met erker. Hoekhuis rechts met afgeronde hoek en twee halfronde dakvensters in een punttop onder overstekend zadeldak.

Auteurs: Verbeeck, Mieke