Burgerhuis in art-nouveaustijl

Beschrijving

Onderkelderd art-nouveau-rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder flauw hellend pannendak, uit begin 20ste eeuw. Lijstgevel met parement van witgeglazuurde baksteen. Arduinen sokkel met druiplijst. Verder natuurstenen dorpels, boogstenen en posten. Bredere en licht uitspringende venstertravee met driekwartcirkelvormig keldervenster met hanenkam. Hoefijzerboogvormig deurvenster van de bel-etage, eveneens met hanenkam, origineel houtwerk en sierlijke ijzeren leuning. Traliewerk met art-nouveau-inslag voor zijlicht.

Auteurs: Verbeeck, Mieke