Stadswoning

Beschrijving

Kleine landelijke woning gelegen in de noordwestelijke hoek van de omwalde hof van het vlakbij gelegen kasteel Vilain. Deels ommuurde en door haag afgeboorde tuin met ijzeren hek aan de straatkant. Kleurrijk dubbelhuisje van één bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel met de straat) met klimmende dakkapel voor- en achteraan, volgens kadastergegevens opgetrokken in 1927 in navolging van de "cottage-stijl". Bakstenen gebouw voorzien van rechthoekig houten deurportiek. Zijpuntgevels met geel en groen geschilderde houten imitatievakwerkbekleding. Bakstenen wagenhuis achter de woning in aanverwante stijl.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXI (Gentbrugge), 1927/5.

Auteurs: Verbeeck, Mieke