Boswachterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boswachterswoning

Beschrijving

Voormalige hofstee van boswachter Bruneel, later ook herberg genaamd In de Nieuwe Wandeling. Kleine hoeve met losse bestanddelen en door haag omzoomde boomgaard en erf. Vlakbij de weg gelegen boerenwoning van het dubbelhuistype met drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), volgens kadastergegevens van 1898. Verankerd bakstenen gebouw met getoogde muuropeningen, vensters met bewaard houtwerk en luiken. Aflijnende getrapte baksteenlijst. Twee tegen elkaar aangebouwde stallen achter de woning (parallel met de straat).

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXI (Gentbrugge), 1898/2.

Auteurs: Verbeeck, Mieke