Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Vrij sober, neoclassicistisch enkelhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); het ontwerp tot het bouwen "eener burgerwoning" dateert van 1908 en vertoont een klassieke plattegrond.

Verwerking van arduin voor sokkel, puilijst en doorgetrokken lekdrempels. Geblokte begane grond en middenrisaliet, laatstgenoemde met deurvenster en arduinen balkon op de bel-etage. Eenvoudige rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk. Klassieke gevelbeëindiging.

• Gemeente-archief Duffel, Modern archief, reeks XI, Bouwvergunningen, doos 3, 1908-1909.