Sint-Janshof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Janshof

Beschrijving

Zogenaamd Sint-Janshof (volgens F. Deprest "Goed van Sleyne"). Lange oprit tussen weiden, fruitbomen rond het huis. Oude hoeve, eertijds omwald, met heden 19de-eeuwse boerenwoning en oude woning omgevormd tot stal.

Ten westen, dubbelhuis met bewaarde ordonnantie (?) van zeven traveeën onder zadeldak op rechterzijgevel door middel van muurankers gedateerd 1856. Eerste travee oorspronkelijk bestemd om suikerij te bewerken en te verpakken, later bij het woonhuis ingelijfd. Het vroegere woonhuis ten noorden is omgevormd tot ast, stal en wagenhuis. Witgeschilderde gevel op gepikte plint onder zadeldak tussen aandaken afgewerkt met muurvlechtingen. Ter hoogte van de deur dakkapel met puntgeveltje. Overstekend dekschild op uitgesneden modillons. Uiterst rechts verlengd tot luifel voor open wagenhuis.

Ten zuiden schuur en stal onder zadeldak uit begin 19de eeuw(?).

• DEPREST F., Drongen Luchteren, oude hoeven, m.s., s.d., s.l.