Schuur en stallen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schuur en stallen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Boerenwoning (nok loodrecht op de straat) met ervoor liggende boomgaard en ten oosten ruime schuur met stallen, uit de 18de eeuw.

Woonhuis van vijf traveeën onder licht afhellend zadeldak. Witgeschilderde gevel op gepikte plint met rechthoekige beluikte vensters en eenvoudig korfboogdeurtje. In rechter blinde travee sporen van gedichte korfboogvormige muuropening en muurvlechtingen (afkomstig van een vroeger zijaanbouwsel onder lessenaarsdak ?). Rechts recenter aanbouwsel. Vernieuwde zij- en achtergevel.

Het brede dienstgebouw (nok parallel aan de straat) ten oosten heeft voornamelijk een 19de-eeuws uitzicht met rechthoekige vensters en deur en een dakkapel met laadvenster onder tuitgeveltje (oudere kern).

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De boerenwoning werd vervangen door een nieuwbouw. Enkel het dienstgebouw met schuur en stallen is bewaard.