Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen. Groot boerenhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Oorspronkelijk 18de-eeuws boerenhuis van één bouwlaag (zie 18de-eeuwse deuromlijsting), vermoedelijk in 1855 één verdieping verhoogd (zie jaarankers 1855 in rechter zijgevel). Bepleisterde en geschilderde gevel (oosten) met rechthoekige beluikte vensters. Bewaard korfboogdeurtje in omlijsting met baksteenimitatiebeschildering op neuten en imposten en bekronend zandstenen waterlijstje. Op bovenverdieping vier smallere vensters en bijkomende lange ankers. Sporen van muurvlechtingen in de linker zijgevel. Ten zuiden aanpalende dwarsschuur onder zadeldak, voorzien van een met vlechtingen afgewerkte zijpuntgevel. Binnenin het boerenhuis bewaarde balkenzoldering en grote schouw. Ertegenover 19de-eeuws bakhuis.

Ten zuiden voormalige dwarsschuur met rechthoekige poorten onder zadeldak. Links gecementeerde zijpuntgevel met aandak gedateerd door middel van jaarankers 1852 (van verbouwing).

Auteurs: Lanclus, Kathleen