Hoevegebouwen 't Goed van d'Hoogstraat

Beschrijving

Boerenhuis van zes traveeën met aanleunende stallen onder mank zadeldak, daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Gelegen achterin boomgaard met oprit opzij. Afgesloten door ijzeren hek tussen gietijzeren pijlers.

Witgeschilderde huisgevel op gepikte plint met vijf rechthoekige, verlaagde vensters doch met behouden luiken voorzien van hartvormige lichtopening. Behouden korfboogdeurtje in 18de-eeuwse bakstenen omlijsting op neuten met boogstenen en gebogen waterlijstje. Erboven verzekeringsplaatje. Overstekend dekschild op modillons, voorheen met twee dakkapelletjes met puntgeveltje. Op linker zijgevel sporen van muurvlechtingen. Aanleunende stalvleugel (noorden) met licht getoogde deurtjes.

Ruime dwarsschuur ten noordoosten tussen straat en woonhuis. Oude kern, zie sporen van vroegere zijpuntgevel met muurvlechtingen. Later verruimde schuur met rechthoekige doorrit en getoogde deurtjes. Zijgevel met klein houten muurkapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeld, voorzien van luchtgaten. Ten zuidwesten wagenhuis onder pannen schilddak.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Anno 2014 is het woonhuis met stalvleugel ingrijpend verbouwd. Het houten kastkapelletje tegen de zijgevel van de schuur is ook niet langer bewaard.