Langgestrekte hoeve Keuje

Beschrijving

Hoevetje zogenaamd Keuje. Heden onbewoond en gelegen aan een aardeweg aan de Ringvaart (zie ook nummer 40). Afgebakend met gracht en knotwilgen. Langgestrekte hoeve, (nok loodrecht op de straat), met naar zuiden gerichte voorgevel, vermoedelijk in kern opklimmend tot het laatste kwart van de 18de eeuw. Witgeschilderd woonhuis en stalletjes op gepikte plint onder zadeldak en links hoger opgetrokken aanbouwsel met schuur en drie vensteropeningen, voorheen met aandak met vlechtingen. Verankerd. Rechthoekig beluikte vensters en laag korfboogdeurtje. Er tegenover dienstgebouwtje met aanleunend bakhuis.

Auteurs: Lanclus, Kathleen