Beluik met huisjes

Beschrijving

Beluik ondergebracht in een vroegere "ast" (suikerij). Nummers 26-30. Drie huisjes van twee traveeën met witgekalkte gevel op gepikte plint onder zadeldak, daterend van 1885. Rechthoekige muuropeningen (verlaagde deurtjes) volgens repeterend schema. Ernaast bestaand gebouw van twee bouwlagen (van de vroegere ast ?), opgesplitst in woonhuisjes in 1885. Eveneens witgekalkte, verankerde gevels met rechthoekige muuropeningen. Grotere rechthoekige deur, toegang tot nummers 32-34 die achterin liggen. Ertegenover vrij bouwvallige dienstgebouwtjes. Tegen westelijke afsluitingsmuur armpomp met arduinen pompbak.

• Kadasterarchief Gent, mutatieregisters, Drongen, schetsen, 1885 (nummer 6).

Auteurs: Lanclus, Kathleen