Boerenwoning Schuttershoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning Schuttershoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schuttershoeve

Beschrijving

Zogenaamde Schuttershoeve. Boerenwoning van vijf en twee (later toegevoegde) traveeën onder zadeldak (pannen), uit de 18de eeuw. Geschilderde en verankerde zuidoostelijke gevel op gecementeerde plint, afgelijnd door geprofileerde grijsgeschilderde daklijst. Rechthoekige beluikte (met hartvormige lichtopening) vensters. Steekboogdeurtje in grijsgeschilderde bakstenen omlijsting op sterk geprofileerde neuten en imposten met gestrekte kroonlijst. Linker zijpuntgevel met vlechtingen; topstuk voorzien van hartvormig muuranker (nokbalk) en sporen van gedicht venster. Flankerende aanbouwsels onder lessenaarsdak.

Auteurs: Lanclus, Kathleen