Open hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Open hoeve

Beschrijving

Open hoeve met boerenhuis en grote dwarsschuur ingeplant ten westen van de bocht waar de nieuwe lus in de Goedingestraat begint. Omhaagd voorerf toegankelijk via een ijzeren hek tussen vierkante gemetste hekpijlers. Achterin gelegen boerenhuis van zes en één travee en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel met de straat) met linker zijaandak met muurvlechtingen, in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde gewitte gevels op gecementeerde plint. Rechthoekige beluikte vensters op dorpels met tegels. Rechthoekige deur in tweede travee. Rechter zijgevel met korfboogdeurtje en rondboogvormig zolderluik. Achtergevel met aangebouwde stallen onder lessenaarsdak. Grote dwarsschuur ten zuiden naast het hek en parallel voor het woonhuis, op de rechter zijpuntgevel gedateerd 1873 (cijfers in baksteenkoppen), de linker zijpuntgevel vermeldt de naam van de vroegere eigenaar Ch. Beelaert (eveneens in bakstenen letters).

Verankerd bakstenen gebouw onder zadeldak met gedichte rondboogvenstertjes, halfcirkelvormige openingen in de zijgevel. Gedichte korfboogpoorten in de straatgevel.

Auteurs: Bogaert, Chris