Burgerhuis de Passer

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis de Passer

Beschrijving

"Huis de Passer genaamd", gedateerd en gesigneerd "J.G. Semeij, 1906". Lijstgevel met twee traveeën, vier bouwlagen en pseudomansardedak (pannen en kunstleien) met dakvenster. Witgeglazuurde baksteen in de eerste travee, arduin en Franse kalksteen in de smallere deurtravee. Fraai uitgewerkt risaliet met neobarokvenster (gelijkaardige vensters in de deurtravee) en twee mooie loggia's voorzien van verzorgd hout- en glaswerk. Terracotta-versiering met maskers, symbolen van de zeven kunsten, liggende allegorische figuren met putti.