Burgerhuis De Valck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis De Valck

Beschrijving

Burgerhuis met trapgevel (6 treden en topstuk) van bak- en zandsteen met drie traveeën, drie bouwlagen en zadeldak (pannen), uit 17de eeuw, gerestaureerd in 1914 onder leiding van E. Van Hamme. Hardstenen plint met twee kelderluiken. Gemarkeerde horizontale geleding op dezelfde hoogte als nummer 21. Gekoppelde kruiskozijnen (vernieuwd) met overkragende tudorbogen van zandsteen. Aflijning door middel van hoekblokken. Topoculus met gebogen druiplijst. Zelfde rondboogdeur als nummer 21. Zijgevel van twee traveeën met kruiskozijnen voorzien van ontlastingsboog en doorlopende dorpels. Gecementeerde achtertrapgevel.