Burgerhuis met trapgevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met trapgevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Trapgevel (6 treden en topstuk) van drie traveeën, drie bouwlagen met zadeldak (pannen), volgens bouwaanvraag daterend van 1711. Verankerde baksteenbouw met verwerking van zandsteen, bij de restauratie vervangen door Franse kalkzandsteen. Kelderverdieping met deur en luik. Gekoppelde kruiskozijnen afgelijnd door waterlijsten die tevens de basisindeling aangeven. Panelen en cartouches op de borstwering. Oculus met booglijst en sluitsteen in de top: bekroond met een siervaas. Gewijzigde benedenvensters en centrale deur van arduin uit 18de eeuw, rondboogvormig beloop met diamantsluitsteen onder een gestrekte druiplijst.

• Stadsarchief Gent, reeks 535, bundel 340, nummer 5.