Stadswoning met trapgevel

Beschrijving

Geschilderd bakstenen gebouw van drie traveeën, twee bouwlagen en zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen) trapgevel (5 treden + topstuk) uit de 16de eeuw. Zandstenen plint met kelderluik. Overkragende bovenverdieping op verhoogde rondboogarcade met afschuining, per travee uitlopend op een geprofileerde console. Gekoppelde rechthoekige vensters voorzien van sponningbeloop en duimen, sterk verweerde waterlijsten van zandsteen. Behouden kruiskozijn en sporen van gevelstenen in de geveltop.