• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Patershol

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen, afgedekt met een zadeldak (pannen), uit de 16de eeuw. Voorgevel met in- en uitgezwenkte top in traditionele bak- en zandsteenbouw. Begane grond met gewijzigde kruiskozijnen en rechthoekige deur met tussendorpel op consoles; getralied bolkozijn als bovenlicht. Overkragende bovenverdieping van drie rondbogen op consoles met onversierd boogveld. Gekoppelde kruiskozijnen met hoekblokken aan de zijkanten en bekroond met onversierde halfronde boogvelden. Geveltop geleed door horizontale zandstenen banden; eerste geleding afgelijnd door voluutvormige vleugelstukken en voorzien van een kruiskozijn onder een doorlopende kroonlijst met bolornamenten; tweede, getoogde geleding met kroonlijst, waarboven een inzwenkend topstuk met gebogen fronton en bolornament.