Traditionele burgerhuizen

Beschrijving

Twee traditionele lijstgevels van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, leien) met twee dakvensters in renaissancestijl. Gebouwd na afbraak van de Sint-Veerlekerk in 1581. Na 1908 gerestaureerd, onder meer decaperen van gevel, toevoegen van dakvenster, veranderen van het aantal traveeën bij nummer 4 (vroeger slechts drie traveeën). Bak- en zandsteenbouw met kruiskozijnen overspannen met waterlijsten en bogenrij met verdiepte velden. Zijtrapgevel. Bakstenen aanbouwen uitziend op de Leie.